Måltidskasser – Få det store overblik

Holdningen hos Måltiden.dk er klar. Det skal være nemt og bekvemt at få præcis dén størrelse og type måltidskasse, som dækker det behov, som du og mange andre danskere måtte have. Og det må vi med glæde konkludere, at det er det.

Find den måltidskasse der passer bedst til dit behov

Brug vores oversigt herunder til at danne dig et godt overblik over de forskellige måltidskasser, som der findes på det danske markede. Brug filteret til at sætte dine præferencer samt til at sortere efter billigste pris.

HelloFresh - Måltidskasser - Få det store overblik

Spar 30% på 1. og 2. levering og 10% på 3. og 4. levering


2-4 personer

1-5 dage

Skal tilberedes

Levering til kun 29 kr.

Fra: 420 kr.

Annonce

Pris baseret på 2 pers. i 3 dage

Nyt Projekt 1 - Måltidskasser - Få det store overblik

Få 20% rabat på dine første to måltidskasser


2-4 personer

2-5 dage

Skal tilberedes

Fra: 459 kr.

Annonce

Pris baseret på 2 pers. i 3 dage

Aarstiderne - Måltidskasser - Få det store overblik

Få 30% rabat via vores link


1-5 personer

3-5 dage

Skal tilberedes

Levering 29 kr.

Fra: 342 kr.

Annonce

Pris baseret på 2 pers. i 3 dage

Bonze - Måltidskasser - Få det store overblik

Spar 20% med koden: DA20


1-4 personer

1-7 dage

Færdiglavet

Gratis fragt ved køb over 299 kr.

Fra: 347 kr.

Annonce

Pris baseret på 2 pers. i 3 dage

SundTakeaway - Måltidskasser - Få det store overblik

Spar 25% rabat på første familiekasse


2-5 personer

3-5 dage

Færdiglavet

Gratis fragt

Fra: 349 kr.

Annonce

Pris baseret på 2 pers. i 3 dage

Optimér hverdagen med måltidskasser

 • Se priser
 • Hurtigt overblik
 • Tilbud og rabatter
Optimér hverdagen med måltidskasser

God måde at få tid til mere i hverdagen og stadig have en sund og varieret kost.

Med småbørn og en travl hverdag hvor både mor og far arbejder fra 8 til 16 bliver det svært at få overskud til at handle ind og finde på nye ideer til aftensmaden. Den udfordring er løst nu.

Jeg havde svært ved at finde på nye ideer til aftensmaden da jeg er single og gerne vil spare. Med single måltidskassen er det problem blevet løst, tak.

Vi har bestræbt os på at give en kort og præcis gennemgang af idéen bag at købe kasser med indhold af råvarer/mad og en beskrivelse af nogle af de kasser, som hitter lige nu. Men der kommer hele tiden nye til, så det er en god idé at holde øjne og ører åbne.

Hvilken måltidskasse skal jeg vælge?

Hvilken måltidskasse skal jeg vælge?

Spørgsmålet er egentlig ikke så meget, hvilken udbyder du skal vælge, men nærmere hvilken måltidskasse du skal vælge, og derefter gælder det om at finde den udbyder, der leverer den kasse, der passer til dig og din familie.

Har du nogen specifikke krav til

 • Indhold af råvarer
 • Tilberedning
 • Valgfrihed i forhold til type og størrelse
 • Abonnementsvilkår
 • Emballage
 • Boligforhold

Nu gælder det så om at finde frem til den rette kasse.

I forhold til for blot nogle få år siden ser tilværelsen meget anderledes ud for mange af os.

Har du en familie med to udearbejdende voksne, et eller flere børn, skole, daginstitution, fritidsinteresser, transport osv., kan det som tidligere nævnt være svært at få tid og overskud til at sammensætte en madplan, komme ud i butikker og handle ind for derefter at tilberede maden.

Et andet vigtigt incitament til at vælge denne løsning end den tidsmæssige er, at behov er forskellige. Her tænker vi ikke kun på smagsmæssige præferencer, men på at du selv eller et familiemedlem har specielle ernæringsmæssige behov, som det er vigtigt at få dækket. Som f.eks. allergier, overvægtighed eller et valg om at spise på en anderledes måde end flertallet. Og det er altså også langt hen ad vejen muligt.

Flere udbydere tilbyder f.eks.:

 • Slankekasser
 • Glutenfri-/laktosefri-/lowcarbkasser
 • Vegetarkasser
 • Veganerkasser

Slankekasser

Hvis du er på en decideret slankekur eller blot har brug for en periode med en fedtfattig og måske mere fiberrig kost, kan det godt gå hen at blive tidskrævende både at skulle sammensætte en kostplan, handle ind og tilberede råvarerne. Derfor har nogle udbydere samlet en slankekasse, som nemt kan løse det behov.

Glutenfri, laktosefri, lowcarb-måltidskasser

Gluten- og laktoseintolerance/-allergi er desværre noget, som stadigt flere danskere døjer med. Det er en lidelse, der kan være særdeles smertefuld, hvis du ikke sørger for at undgå produkter med gluten og/eller laktose.

Nogle udbydere har en lowcarbkasse til dig, der vil have færre kulhydrater i din kost. Og nogle af disse udbydere er gået så langt, at disse kasser tilligemed kun indeholder glutenfri og laktosefri produkter.

Vegetarkasser

Er du vegetar eller blot på udkig efter grøntsagsretter, som kan give lidt afveksling? Med en vegetarkasse har du mulighed for at stifte bekendtskab med det vegetariske køkken og alsidige og sunde retter fulde af velsmag. Alletiders som både fast kasse og til at få nye input og inspiration til en grønnere kost.

Veganerkasser

Har du sagt farvel til en kost med æg, mælkeprodukter og andet, der stammer fra dyr? Som veganer er det vigtigt, at du får en varieret kost med vegetabilske proteiner.

Når du vælger en veganerkassefår du sunde og ernæringsrigtige retter med masser af velsmag. I nogle tilfælde kan enkelte produkter indeholde spor af animalske produkter. Hvis det er vigtigt for dig at være striks i forhold til dette, anbefaler vi, at du kontakter udbyderen, før du bestiller

Hvilken udbyder af måltidskasser skal du vælge?

Hvilken udbyder af måltidskasser skal du vælge?

Der er ikke nogen top 10 for udbydere af måltidskasser. Ingen ”gode” eller ”dårlige”. Det afhænger helt af dit behov. Nogle har meget at vælge imellem, andre vægter økologi højt, andre igen har stor valgfrihed. Og så er der selvfølgelig nogen, der er billigere end andre. Hvad vægter du højest?

Aarstiderne

Hos Aarstiderne‘s måltidskasser er der meget stor valgfrihed, når det kommer til forskellige måltidskasser. Det kan gøre det lidt uoverskueligt at vælge. Til gengæld kan du altid skifte til en anden kasse, hvis du får lyst til det. Du kan se ugens måltider tre uger frem i tiden, så du ved, om du skal skifte.

Holder du ferie og er taget i sommerhuset i Skagen, kan du sætte abonnementet på pause eller få din måltidskasse leveret på sommerhusadressen.

Du vælger måltider til 1, 2, 3, 4 eller 5 personer i 3-5 dage. Det afhænger helt af, hvilken måltidskasse du vælger.

Hos Aarstiderne har de også målrettede måltidskasser, som f.eks. vegetarkassen eller lowcarb kassen og lignende måltidskasser.

Du kan vælge at få frisk frugt til hele ugen i måltidskasserne. Og du kan også tilkøbe andre produkter, så du slipper for at skulle ud at købe eksempelvis kaffe, brød, ost, vin osv. Alle varer er økologiske, undtagen fisk, som er fanget i fri natur. Årstiderne måltidskasser er også populære på grund af deres økologiske råvarer.

Det eneste, der ikke medfølger er de mest basale kolonialvarer, som salt, peber, sukker, olie, mel og lidt ekstra krydderier.

Aarstidens køle- og trækasser bliver taget med igen ved næste levering, hvis du sætter dem ud.

Hvis der skal leveres til aflåste opgangen, skal Aarstiderne have en nøglekopi.

Nordish

Hos Nordish får du kun kød fra danske dyr slagtet på danske slagterier. De øvrige råvarer er sæsonbetonede og er fra lokale landmænd.

Du kan vælge måltidskasser med 4 måltider til 2 eller 4 personer. Det er nemt og overskueligt. Der er altid én fiskeret og én vegetarret i deres måltidskasse.

Det eneste du selv skal sørge for at have på lager er salt, peber, krydderier, olivenolie, æblecidereddike, smør, mel og sukker – og lysten til at lave mad.

Når du skal på ferie, ”slukker” du nemt for abonnementet i den periode, hvor det skal stå i bero. Ligesom det også er nemt at opsige abonnementet af måltidskasser. Det foregår alt sammen på hjemmesiden.

Hos Nordish er der pantsystem på aluminiumskøleposerne, men kassen af genanvendt pap kan ikke returneres.

DenGrønneAsparges

DenGrønneAsparges lægger vægt på at tilbyde dig sunde og gode råvarer. Opskrifterne i deres måltidskasser er meget varierede fra både ind- og udland, men især inspireret af det italienske og spanske køkken. Alligevel er der også mange asiatiske retter og danske klassikere på menuen i deres måltidskasser.

Der er få måltidskasser at vælge imellem, hvilket gør det nemt og overskueligt at vælge. De er opdelt efter, hvor mange måltider, der er de forskellige måltidskasser. Der er ikke nogle kategorier – f.eks. eksotisk, billigt, børnevenligt eller lignende.

Til gengæld er der altid én vegetarret, og i nogle af dem også én fiskeret med i deres måltidskasser. Du kan vælge mellem at få leveret måltidskasser til 2, 3, 4, 5 eller 6 personer til 3 eller 4 dage.

Hos DenGrønneAsparges kan du tilkøbe øvrige produkter, vin, grøntsager, drikkevarer m.m. Der er mange økologiske råvarer i DenGrønneAsparges måltidskasser, men ikke det hele.

En del udbydere har en returordning af emballagen, det er der ikke hos DenGrønneAsparges, med undtagelse af i Aarhus. Men det kommer måske til resten af landet hen ad vejen.

Det er lidt længere ekspeditionstid ved ændring af abonnement end hos andre udbydere. Det foregår nemlig pr. mail i stedet for direkte på hjemmesiden.

RetNemt

På RetNemt får du tit en større besparelse på de første leverancer. Helt op til 20 %.

Du kan vælge mellem en del forskellige kategorier – eksotisk måltidskasse, økonomisk måltidskasse, klassikere osv., og du vælger om du skal bruge mad til 2, 3 eller 4 voksne, og om du vil modtage mad til 1, 2, 3, 4 eller 5 dage om ugen eller hver anden uge.

Du får en mail med næste uges retter ugen før – og du kan frit ændre indtil 2-4 dage før levering, hvis du hellere vil have noget andet.

Uønskede ingredienser kan fravælges i din måltidskasse, hvis du eller andre i familien er kræsne eller har fødevareallergi.

Nogle af varerne er økologiske råvarer, men ikke alle. Du skal kun selv have salt og peber, almindeligt fedtstof (smør/olie), mel og sukker på lager.

RetNemt skærer virkelig toppen af tidsforbruget, for det tager kun 30 minutter at lave opskrifterne ideres måltidskasser.

Du kan melde dig fra med 1-3 dages varsel – afhængig af leveringsdag – og du kan holde pause, hvis du er på ferie. Det er nemt, for det foregår på hjemmesiden.

Kølekasserne kan returneres – men ikke køleelementerne.

Mad til døren med måltidskasser 

Mad til døren med måltidskasser 

I en travl hverdag gælder det om at skære ned på tidsforbruget på de gøremål, hvor det er muligt. Familien er oftest spredt for alle vinde i de fleste af dagens timer, så skal der være plads til samvær, når det kan lade sig gøre – godt samvær. Du kan vinde megen tid ved at abonnere på ugentlige måltidskasser fra en af de mange udbydere af måltidskasser

Men hvilken udbyder skal du vælge?

Vi har her samlet en oversigt over nogle af de mest populære udbydere af måltidskasser med hver deres egenskaber.

Fælles for dem alle er, at du slipper for daglige indkøb i supermarkedet efter job, når børnene er hentet. Du vælger ud fra antal voksne, der spiser med. 1-2 børn afhæng af alder og appetit, svarer til 1 voksen.

Slip for madplaner og indkøb

Alt hvad du skal bruge til at tilberede aftensmåltidet med, modtager du én gang om ugen, så supermarkedsturen springer du over. Og så kan du og måske resten af familien hygge med at tilberede aftenens måltid.

Måske har du en overskudsagtig kollega, som hver fredag aften laver madplan til den kommende uge sammen med resten af familien. Så handler de i weekenden, og så er den uges indkøb klaret. Det er da også en fin idé, men det tager tid og er ikke nødvendigvis familieidyl.

Spis varieret, og spar penge

Når du abonnerer på en måltidskasse, har en anden sørget for madplanen. Og den er altid varieret, ligegyldigt hvilken udbyder du vælger. Der er også en anden, der har samlet varerne og bragt dem til din hoveddør.

Det betyder bl.a., at du ikke hver dag til fyraften skal bryde din hjerne med, hvad du nu skal finde på til aftensmåltidet. Så du ender ikke med frikadeller mandag, bøf tirsdag, koteletter onsdag, frikadeller torsdag, bøf … Det bliver meget mere varieret end nogensinde før.

Du skal heller ikke købe ind dagligt. Så er du – hvad de fleste af os er – impulskøber, så sparer du også penge, for når du ikke kommer i butikken, er der jo ingen impulsvarer, der frister.

Endelig sparer du også miljøet og du betaler ikke for ekstra varer, fordi der i en måltidskasse er alt, hvad du har brug for – og ikke andet. Du står ikke tilbage med fire chilipebre ud af fem, fordi du kun skal bruge en, men der er fem i pakken, du køber i supermarkedet. Det mindsker madspildet.

Der er naturligvis også opskrifter med i måltidskasserne.

Hvordan bliver måltidskasser testet

Hvordan bliver måltidskasser testet

De forskellige udbydere og de forskellige slags kasser bliver testet hele tiden. De bliver testet af madeksperter, de bliver testet af familier, de bliver testet af folk med særlige behov, og de bliver testet af børn.

Kassernes indhold bliver testet – smag, økologi, dyrevelfærd, kvalitet og kvantitet – de bliver testet på leveringsbetingelser/-muligheder, på fleksibilitet, tilberednings sværhedsgrad og på pris. Det er derfor umuligt at sige, hvilken måltidskasse der er den bedste anno 2020 eller noget andet år for den sags skyld.

Se dig godt omkring, hør hvad andre siger, og find din favorit eller dine favoritter. Det gør mange. Måltidskasser er for alle, der vil det gode og ernæringsrigtige måltid, nemt og bekvemt.

Hvad er en måltidskasse?

En måltidskasse er en kasse med mad, som man får leveret hjem til sig selv. Kassen består af en masse ingredienser, som man skal bruge, til at lave X antal retter. Hvis man abonnerer på en måltidkasse, så får man altså dagligvarer leveret til døren.

Udover dagligvarer, så indeholder måltidskassen også opskrifter, så man ved, hvordan man skal bruge og tilberede de forskellige ingredienser. I det følgende kommer tre gode grunde til, hvorfor det kan være en god ide at bestille måltidskasser.

 • Spar tid og undgå lange køer
 • Nye og velsmagende ideer til opskrifter i alle måltidskasser
 • Spar 20% på de første to bestillinger hos RetNemt
 • Økologisk, sund & nem aftensmad, måltidskasser leveret til døren, når du ønsker det!

Inspiration og let

For det første så er måltidskasser en god ide, hvis man savner inspiration til, hvad man skal lave til aftensmad. Med måltidskasserne så følger der en ny madplan med hver uge. Madplanerne består af mange forskellige opskrifter, men en bred variation i typer af retter. Det kan være alt fra traditionelle danske retter, til eksotiske, asiatiske retter.

Opskrifterne er udviklet af folk, som har styr på mad. Det kan for eksempel være kokke. Ofte er opskriftsudviklerne kendte ansigter, som man også en gang i mellem kan se i fjernsynet i forskellige madprogrammer. Første argument er altså, at det giver god inspiration til aftensmaden, hvis man investerer i en måltidskasse.

Den travle hverdag

Andet argument handler om, at det gør hverdagen let. Hvis man får leveret en måltidskasse med dagligvarer til døren, så er der mange ting, som man slipper for at tage stilling til.

Legeledes sparer man tid. Man slipper til at tage stilling til, hvad man skal have at spise til aftensmad hver gang. Med en måltidskasse behøver man heller ikke selv bruge tid på at lave en madplan og forsøge at tænke kreativ. Man sparer tid, da man ikke selv behøver handle ind.

Hvor man forhen har brugt eftermiddagen i supermarkedet, kan man i stedet prioritere tiden til noget andet, man har lyst til. Dette kunne for eksempel være motion, læsning, afslapning leg med sine børn eller børnebørn og så videre.

I dag er der utroligt mange måder at indrette sin tilværelse og dermed også sin hverdag på. Men uanset, hvor forskellige vi end måtte være, så har vi i hvert fald dét tilfælles, at vi alle skal spise.

Du vil, som alle andre, sikkert gerne have det bedste ud af livet. Her er den mad, de fødevarer, som du indtager, en vigtig del. Vil du have et liv, hvor du ikke blot spiser for at eksistere, men også trives og hygger dig med din mad, er det selvfølgelig ikke nok bare at putte et eller andet mere eller mindre tilfældigt i munden.

For de fleste er den mad, som de spiser, ikke blot et basalt behov, der skal dækkes. At lave mad forbindes ofte med fællesskab, hygge og nydelse. Den skal derfor være lækker og velsmagende, samtidig med at du ved, at den også er ernæringsrigtig og sund.

Du har sikkert selv oplevet, hvor svært det kan være at nå det hele i en travl hverdag. Når måltiderne til tider bliver for nemme og ikke helt så sunde, som du havde håbet på og oftest også dyrere end dit budget kan bære, kan det nemt gå hen at give frustrationer.

Du har sikkert de bedste intentioner om at skabe en positiv spisesituation med lækker og ernæringsrigtig hjemmelavet mad. Ofte er det blot ikke altid muligt at indfri dem.

Glem alt om dårlig samvittighed og fokusér i stedet på en løsning, som gør tilværelsen meget nemmere. En sådan er måltidskasser. For selvom det hele bliver leveret til døren, er det stadig hjemmelavet – eller i hvert fald hjemmevarmet – og med en bedre sammensætning ernæringsmæssigt end takeaway og fast food.

Hjælper til en sundere kost

Et tredje argument for, hvorfor en måltidskasse kan være en god ide, drejer sig om sundhed. En måltidskasse kan på flere måde hjælpe dig i en sundere retning. For og fremmest, så er de retter som følger med måltidskassen som udgangspunkt altid sunde. Retterne består altså af masser af grøntsager, fuldkorn og et lavt niveau af fedt. Derudover er retterne også sunde, da i varierer rigtig meget.

Man kan altså være sikker på at få en varieret kost, hvor man ikke lever af for eksempel kartofler eller af pasta syv aftener på en uge. Et andet aspekt handler om, at måltidkassen hjælper en med faktisk at komme ud i sit køkken og få tilberedt noget sundt og lækkert mad til sig selv.

Når man først har betalt for maden, og den ligger og venter på at blive tilberedt ude i køkkenet, så er der også ret stor sandsynlighed for, at man får maden lavet. Omsat hvis man ikke har noget mad i huset, og man først skal over og handle ind og vælge en ret, før man kan begynde at tilberede. Så er der større risiko for, at man ender med at købe fast food, end at lave mad selv.

Måltidskasser til alt fra 1 person til 5 personer – eller flere

Måltidskasser til alt fra 1 person til 5 personer – eller flere

Vi bestræber os hele tiden på at opdatere og udvide udvalget af udbydere, så det dækker til de flestes behov. Hvad enten du har brug for indhold til 1 person eller indhold til måske 5 personer samt dækker de behov, den enkelte forbruger måtte have til indholdet.

Sådan kan du finansiere et køb af måltidskasser

Hvis økonomien er lidt stram er der mulighed for at tage et online lån for at kunne betale for måltidskasser. Vi anbefaler at man sørger for at holde et godt overblik over de udgifter man har til f.eks lån så man ikke lige pludselig står og har for mange udgifter, der ikke kan betales tilbage til tiden. Brug derfor kun kviklån og andre forbrugslån med omtanke. Du kan her få et overblik over alle nye kviklån.

FAQ

Kan man købe måltidskasser til 1 person?

Ja, det er udbydere af måltidskasser, hvor du kan købe måltidskasser til 1 person – se hos hvilke i vores oversigt her på siden.

Kan man fravælge indhold fra måltidskasserne?

Ja, det er muligt at fravælge hvis du f.eks ikke så godt kan lide eller tåle fisk. Så kan du fravælge dette når du checker ud.