Veganske måltidskasser

Uanset om du i forvejen lever vegansk, eller bare ønsker at afprøve den veganske livsstil, hvor friske råvarer udgør størsteparten af den mad, du spiser, bør du prøve en vegansk måltidskasse.

Med de veganske måltidskasser får du mulighed for at tilberede nem vegansk aftensmad. Perfekt til dig, der ofte er på farten, har en travl hverdag eller bare ønsker at udforske de mange, lækre veganske måltider fra tid til anden.

De veganske måltidskasser er fyldt med grøntsager, frugt og vegetabilske proteiner, som er det, der primært erstatter de proteiner, man ellers får fra kød. Kort sagt er de spækket med friske og lækre råvarer, som kan bidrage til en sundere livsstil og et bedre helbred.

Hvad får du i en vegansk måltidskasse?

Når du bestiller en vegansk måltidskasse, får du en kasse med friske råvarer, som du kan bruge til at lave nem vegansk aftensmad. De egner sig både til dig, der har været veganer i en årrække, eller dig som blot ønsker at se, om det er noget for dig.

Du får de ingredienser, der skal indgå i retterne, i afmålte størrelser, så du ikke behøver at have store poser til bønner og andre proteinrige råvarer stående. Herudover medfølger naturligvis opskrifter til de forskellige veganske retter, så du altid ved, hvordan du tilbereder dem.

1. Anmeldelse: Aarstiderne – VegetarKassen

Anmeldelse: Aarstiderne - VegetarKassen

Denne er ikke en vegansk måltidskasse, men får alligevel en anbefaling herfra, hvis du ikke er 100 % veganer. Denne måltidskasse er, som navnet antyder, en vegetarisk måltidskasse, hvorfor du risikerer at støde på animalske produkter som æg, mælk, ost og pasta.

Uanset om du er nyudklækket vegetar eller bare vild med grøntsager, får du her en måltidskasse fyldt med lækre råvarer og nemme opskrifter, der kan inspirere dig til en grønnere livsstil.

Priser: 1 pers. (329 kr. + fragt), 2 pers. (429 kr. + fragt), 3 pers. (439 kr. + fragt) eller 4 pers. (559 kr. + fragt) – Læs mere her

Tilberedning

Du tilbereder nemt de mange lækre retter, som du får i denne kasse. De er forsvarligt pakket ind, og du skal blot følge den opskrift, der følger med i kassen, hvorefter du har et sundt, nærende og lækkert måltid, som du kan nyde alene, med familien eller med gæsterne.

Måltiderne

Alle måltiderne i denne kasse er utroligt velsmagende, og de er generelt at høj kvalitet. Retterne egner sig til de fleste, herunder også børnefamilier, som ønsker at leve sundere og mere miljøvenligt ved at spise mindre kød.

Retterne varierer fra uge til uge, men du kan forvente at skulle tilberede retter som græskar-gnocchetti med hokkaido, timian og dampet majskolbe, friske forårsruller med avocado, rødbeder og tamaridressing samt sprøde samosaer med græskar og agurkeraita.

Samlet vurdering

En virkelig god måltidskasse, som dog ikke henvender sig til veganere. Hvis du ikke lever 100 % vegansk, men blot ønsker inspiration til at leve grønnere og mere bæredygtigt, kan du med fordel investere i VegetarKassen fra Aarstiderne, da den indeholder lækre og nemme retter. Det hele er nemt at tilberede og har masser af smag.

2. Anmeldelse: Aarstiderne – Den Glutenfri VeganerKasse

Anmeldelse: Aarstiderne - Den Glutenfri VeganerKasse

Aarstiderne er blandt de absolut førende leverandører af måltidskasser. Som noget forholdsvist nyt tilbyder de nu også en vegansk måltidskasse, som henvender sig til personer, der enten har været veganere i lang tid, eller som blot ønsker at prøve kræfter med den veganske livsstil.

Der er fokus på velsmag, klimavenlighed, sundhed og grønne måltider. Grøntsager udgør derfor hovedparten af Aarstidernes veganer kasse, men du får også en lang række vegetabilske proteiner som bønner, korn og linser.

Priser: 1 pers. (329 kr. + fragt) eller 2 pers. (429 kr. + fragt) – Læs mere her

Tilberedning

Det er nemt at tilberede de retter, du får i Aarstidernes veganer kasse. Der medfølger en opskrift, som du blot skal følge, hvorefter det veganske aftensmåltid er klar. Du skal selv sørge for at skylle, skrælle, snitte og hakke de grøntsager, du får, hvorfor du kan forvente, at det tager lidt længere tid, hvis du kun skal tilberede mad til én person.

Måltiderne

Måltiderne er lækre, nemme og velsmagende. Som altid med Aarstidernes måltidskasser kan du forvente høj kvalitet, lækker emballage og nemme opskrifter, så du ikke skal bruge oceaner af tid i køkkenet.

Retterne varierer fra uge til uge, men du kan forvente at skulle tilberede retter som falafler med saltet kål og bulgur-tabbouleh, stegt palmekål med porrer, flækærter og kærnemælksdressing, tortillas med refried beans, salsa fresca og dampet majs, bolognese med marineret squash og polenta med ost og grønne bønner med fennikelblomst.

Samlet vurdering

Aarstiderne skuffer sjældent, og det er heller ikke tilfældet med deres veganske måltidskasse. Det hele fungerer, og retterne er hurtige og nemme at lave – og så er de fyldt med smag. Vælg Aarstidernes veganer-kasse, hvis du ønsker nem og velsmagende, vegansk aftensmad.

3. Anmeldelse: Simple Feast – Family Feast

Simple Feast - Family Feast - vegansk måltidskasse

Family Feast er en måltidskasse fra Simple Feast, som henvender sig til børnefamilier, der ønsker at leve helt eller delvist vegetarisk. Simple Feast er den eneste virksomhed, der udelukkende forhandler veganske måltidskasser herhjemme.

Simple Feast formår virkelig at gøre noget ekstraordinært ud af at brande deres produkt. Du modtager dine råvarer i en flot måltidskasse af pap, der indeholder små kartoner med is, som fungerer som køleelementer. Alle materialer er enten genbrugsmaterialer eller nedbrydelige materialer, hvilket stemmer godt overens med den veganske etik.

Priser: 2-3 pers. (545 kr. + fragt) eller 4-5 pers. (845 kr. + fragt)

Tilberedning

Det er nemt at tilberede de måltider, du får gennem Simple Feast. Til alle retter medfølger en opskrift i papirform, som blot skal følges, hvorefter du belønnes med lækre veganske retter, som hele familien kan nyde sammen. Det bliver ikke nemmere at tilberede vegansk aftensmad.

Måltiderne

Mange har den frygt, at måltidskasserne ikke indeholder nok mad til at mætte alle. Det er dog langt fra tilfældet, da der ofte er mere end én portion til hver. Det er naturligvis en smagssag, om man kan lide måltiderne eller ej, men hverken råvarer eller mængder heraf fejler fejler noget.

Retterne varierer fra uge til uge, men du vil ofte støde på velkendte familie-favoritter som eksempelvis pakoras, pita med falafel, bolognese, pizza og gul karry.

Samlet vurdering

Alt spiller, når du vælger Simple Feast. Lige fra den bæredygtige, nedbrydelige og genanvendelige emballage, som ingredienserne leveres i, udvalget af retter eller selve opskrifterne. Prisen er helt fair, og du får ofte mere, end du kan spise, hvorfor der i de fleste tilfælde vil være rester til dagen derpå.

4. Anmeldelse: Simple Feast – Season Feast

veganer måltidskasse - simply season feast

Season Feast er en vegansk måltidskasse, der henvender sig til de mere ‘eventyrlystne’ veganere. Som navnet antyder, får du veganske retter, der er inspireret af årstidens grøntsager og råvarer.

Det betyder, at du ikke nødvendigvis får en børnevenlig menu, hvilket dog ikke er ensbetydende med, at børnene ikke også kan spise med. Hvis du mangler inspiration til veganske retter, bør du helt bestemt prøve Season Feast-måltidskassen, da den med garanti vil byde på noget, du ikke har prøvet at lave før.

Priser: 2-3 pers. (545 kr. + fragt) eller 4-5 pers. (845 kr. + fragt)

Tilberedning

Igen er her tale om en måltidskasse, som er utroligt gennemført. Den æstetiske og miljøvenlige emballage, råvarerne leveres i, de simple opskrifter, friske råvarer og varierende måltider er alle i absolut topklasse.

Du bør vælge denne måltidskasse, hvis du ønsker inspiration til nye, spændende retter, som du kan prøve kræfter med. Nogle retter er nemmere end andre, men alle burde kunne følge opskrifterne og tilberede lækker, vegansk aftensmad.

Måltiderne

Måltiderne er lækre og består af årstidens råvarer. Du kan derfor forvente, at retterne løbende ændrer sig afhængigt af årstiden. Retterne er ofte simple og nemme at tilberede, men smager af utroligt meget.

Retterne varierer fra uge til uge, men du kan forvente at skulle tilberede retter som massaman curry, dhal, bành mí med østershatte og miso, tarte flambée og fladbrød med flækærtepuré og courgette.

Samlet vurdering

Du finder ikke en mere inspirerende måltidskasse end Season Feast fra Simple Feast. Selv emballagen er bæredygtig, og du får store portioner, så der også er noget tilovers dagen efter. Alt i alt en virkelig lækker vegansk måltidskasse, som du ikke går galt i byen med, uanset om du skal tilberede mad til kæresten, eller I får gæster på besøg.

5: Anmeldelse: Gaia Madservice

Anmeldelse: Gaia Madservice veganske måltidskasser

Gaia Madservice er det nyeste skud på stammen indenfor plantebaserede måltidskasser. Virksomheden startede i 2019 som en vegansk udbringningsservice i Vejle og omegn, men fik hurtigt luft under vingerne, hvorfor de i starten begyndte at udsende veganske måltidskasser til hele landet.

Konceptet roses af kunderne, der blandt andet lægger vægt på, at det er nemt at bestille, betale, modtage opbevare og tilberede de veganske retter fra Gaia Madservice. De plantebaserede måltidskasser fra Gaia udmærker sig da også ved, at du selv kan sammensætte din måltidskasse på baggrund af de retter, du bedst kan lide.

Priser: Priserne varierer, da du selv sammensætter din måltidskasse på baggrund af de retter, du har lyst til. Et typisk måltid koster mellem 49-69 kr. Der er gratis levering ved køber for mere end 599 kr.

Tilberedning

Gaia Madservice har gjort tingene en smule anderledes end de øvrige virksomheder, der tilbyder veganske måltidskasser. Her sammensætter du selv dine måltider, så din måltidskasse indeholder retter, du på forhånd kender, hvorfor du også selv har indflydelse på, hvordan de tilberedes.

De fleste måltider kan tilberedes på under 10 minutter, da de leveres i en bakke, hvor de er sammensat. I mange tilfælde er det eneste, du skal gøre, at varme dem – eller at fjerne folien, så du kan spise dem direkte, hvis der eksempelvis er tale om en salat, som skal serveres kold.

Hvis der er tale om et måltid, der serveres varmt, skal du blot opvarme det i ovn eller mikrobølgeovn, hvorefter det er klar til servering. Råvarerne er bearbejdet, så du behøver ikke at kunne lave mad for at nyde de veganske retter fra Gaia Madservice.

Måltiderne

Da du selv har mulighed for at sammensætte din veganske måltidskasse, så den matcher netop det, du har lyst til, har du en stor indflydelse på indholdet. Du bestemmer faktisk det hele selv. Det er en fordel for dig, der på forhånd ved, hvad du vil have – men det kan være en hæmsko, hvis du gerne vil udfordres lidt i forhold til nye og spændende retter.

Det er dog utroligt praktisk, at du selv kan sammensætte din måltidskasse, hvis du i små børn, eller hvis du blot foretrækker at vide, hvad du får. Du kan vælge mellem et stort udvalg af veganske retter, og der er noget for enhver smag.

Retterne spænder fra veganske burritos og pulled jackfruit-burgere til tempeh-lasagne og forskellige bowls. Samtidig har du mulighed for at tilføje drikkevarer og desserter til din bestilling, så du også er helgarderet, når det skal være lidt ekstra hyggeligt.

Samlet vurdering

Gaia Madservice skiller sig ud fra de øvrige leverandører af veganske måltidskasser, da du selv kan samle din egen måltidskasse. Retterne er utroligt nemme at tilberede, da de ofte blot skal varmes i ovnen, hvorefter de er klar til servering.

Det er nemt og praktisk i en travl hverdag – samtidig kan det dog også være en ulempe, at du selv kan sammensætte din måltidskasse og tilberede maden så nemt. Hvis du ønsker at blive bedre til at lave mad eller blot vil udfordres i køkkenet, bliver det næsten lidt for nemt. Du bør selv afgøre, om det er praktisk i en stresset hverdag, eller om du hellere vil tilberede maden selv.

Hvorfor prøve en vegansk måltidskasse?

Udbuddet af veganske måltidskasser vokser hele tiden, i takt med den stigende fokus på den veganske livsstil bliver mere og mere udbredt blandt den danske befolkning – og i takt med at måltidskasserne bliver mere og mere populære som et nemt og sundt alternativ.

Som veganer undgår man så vidt muligt at undgå alle former for udnyttelse og mishandling af dyr i forbindelse med eksempelvis madlavning. Det betyder, at en veganer undgår alle animalske produkter, herunder kød, mælk, æg og honning.

Der er mange grunde til at leve vegansk – blandt andet dyreetik, sundhed, velvære og bæredygtighed. Med en vegansk måltidskasse er det nemt at lave hurtig vegansk mad, selvom du har en travl hverdag, hvor du måske ikke føler, at du har tid til at tilberede nye retter hver dag.

En vegansk måltidskasse er desuden fremragende, når ønsker inspiration til nye, spændende retter. Du behøver ikke at have et abonnement, hvis ikke du føler, at du vil spise vegansk alle ugens dage. Brug eksempelvis måltidskasserne til at skabe sunde og varierede spisevaner.

De fleste produkter findes efterhånden i en vegansk udgave, så du behøver bestemt ikke at gå på kompromis, når du vælger vegansk – der findes sågar vegansk proteinpulver, som består af proteiner fra bønner, ærter, hamp og en lang række andre proteinholdige råvarer.

Relateret artikler: