Stop madspild

Hjælp med at stoppe madspildet

I Danmark har de fleste ikke nogle problemer med at få mad på bordet. Det er ikke ligesom i store dele af resten af verden og i særdeleshed i udviklingslandene. I fattige lande kan noget så basalt som at spise sig ordentligt mæt være en daglig forhindring.

I Danmark er vi heldigvis lidt mere priviligeret og vi kan tage i supermarkedet for at handle ind og gøre dette på under en halv time. Vi kan gå rundt imellem køleboksene og hylderne for at vælge lige præcis, hvad vi nu kunne tænke os at spise på den pågældende aften.

Der findes flere grunde til, hvorfor stop madspild er en god idé

Når man har så stort et udvalg at vælge imellem og ikke behøver at tænke for meget på, hvad de forskellige varer koster, så opstår der dog nogle andre problemer. Der er rigtig mange, der køber for meget ind og det har desværre ikke nogen god effekt på vores klima. Det koster rigtig mange ressourcer at for eksempel producere et kilo oksekød.

Det er ikke optimalt for klimaet og der bliver udledt diverse stoffer og gasser i produktionen af kød. Når man køber ind og laver mad, så bør man derfor altid spise op. Ved at lade være med at smide noget af maden ud, så sørger man nemlig for, at miljøet tager mindst mulig skade.

Der er mange måder, hvorpå man kan gøre dette. En af dem er så simpel som at købe mindre ind, når man er ude for at handle. Hvis man tænker lidt mere over, hvad og hvor meget mad man køber, så vil man lige pludselig begynde at spare penge og at undgå madspild. Det kan altså både være en økonomisk fordel og man skåner på samme tid miljøet.